Als gevolg van de invoering van de nieuwe pensioenwetgeving wordt het nog belangrijker om zelf in te zien of je genoeg besteedbaar inkomen hebt na het bereiken van de pensioenleeftijd.

Uiteraard op basis van je eigen lifestyle en de vaste lasten.

Met een pensioenfoto krijg je inzicht en overzicht en dus geeft het uitzicht, of anders gezegd;
een duidelijk begrip en overzicht van je pensioensituatie om een positieve toekomst te kunnen zien.

  1. Pensioenfoto: een momentopname of een representatie van je pensioen. Net zoals een foto een snapshot is van een specifiek moment, staat “pensioenfoto” mogelijk voor het begrip van je pensioen op een specifiek tijdstip.
  2. Inzicht en overzicht: het begrijpen van alle aspecten van je pensioenplan, inclusief de opbouw, investeringen, mogelijke voordelen, enz.
    Door een goed inzicht te hebben in je pensioensituatie en een overzicht te hebben van de verschillende elementen, kun je beter plannen en anticiperen op de toekomst.
  3. Geeft uitzicht: het hebben van een goed begrip en overzicht van je pensioen kan je rust en perspectief bieden voor de toekomst.
    Wanneer je weet waar je staat en wat je kunt verwachten, kan dat je een gevoel van controle en geruststelling geven over je financiële situatie na pensionering.

Kortom, het is essentieel om je pensioen goed te begrijpen en overzicht te hebben om een positief vooruitzicht te hebben en te genieten van een comfortabel pensioen.

Het is altijd verstandig om vroegtijdig te beginnen met het plannen van je pensioen en regelmatig je pensioenfoto bij te werken naarmate je levensomstandigheden veranderen. Dit kan je helpen om eventuele tekorten op te vangen en je pensioendoelen te realiseren om je eigen lifestyle te behouden.

Wil je ook jouw pensioenfoto laten ontwikkelen, neem dan contact op met deze financiele huisarts van Planning Vision :
via het contactformulier op de website
via email: [email protected]
of bel/app/sms naar: 06 46 18 94 06