Spontane kennismaking
Stel uw hypotheekrente loopt binnenkort af? Als financiele huisarts heb ik Egbert, zelf een goede medisch specialist, gehuwd met Sarah, hooglerares op een universiteit, de toegevoegde waarde laten merken van het hebben van een financieel behandelplan. Op een druilerige middag in Ouddorp kwam ik hem tegen tijdens een netwerkborrel.

En daar was de click
“Wanneer krijg ik van de bank een renteverlengingsvoorstel ?” vraagt Egbert mij terloops, toen ik vlak daarvoor aan hem werd voorgesteld als financiele huisarts / financial planner. “Tja”, reageer ik, “wanneer lopen de huidige rentecontracten ?”. “Over een maand of vijf”, zegt Egbert. “Okay, dan is er nog gelegenheid genoeg. Als je de contracten naar mij mailt, dan kijk ik er naar”. Ik geef hem mijn visitekaartje.
“Oh”, reageert hij, “dat is nu juist de persoon die ik zoek. Mijn vrouw en ik willen graag overzicht van onze financiën. Met studerende kinderen gaat het elke maand hard, gelukkig zijn er ook genoeg inkomsten, maar ik heb soms het gevoel dat ik het overzicht mis”.

Afspraak voor de eerste gratis diagnose
De volgende dag schijnt de zon. Ik bel Egbert voor een afspraak. En ik leg kort uit wat een financiele huisarts voor hem kan betekenen. De afspraak wordt gemaakt op zijn praktijk, met Sarah erbij. In de week vooraf aan deze afspraak heb ik, met instemming van Egbert, contact gezocht met zijn accountant. Een paar dagen later mailt de accountant naar [email protected] een bijna helemaal ingevulde checklist, zodat ik goed voorbereid het gesprek kan ingaan.

De diagnose zelf
Dan is het de dag van de afspraak. Ik vraag Sarah en Egbert naar hun lifestyle. Enthousiast vertel ik over mijn vak en wat ik kan doen als hun financiële huisarts. Waarbij het kunnen handhaven van hun lifestyle doorslaggevend is. “Goed dat er nu iemand onze hele financiële positie doorlicht en vooral rekening houdt met wat wij echt willen” zegt Sarah. “Ik weet niet of het allemaal past, maar weet al wel dat we volgend jaar nog een studentenwoning voor Frederike willen kopen”. “Over een jaar of vijf willen wij zelf kleiner gaan wonen, maar echt niet minder luxe” vervolgt zij.

Als reactie zeg ik dat ik niet alleen naar hun huidige positie kijk, maar ook naar hun oudedag, als de een of de ander overlijdt, als de een of de ander arbeidsongeschikt wordt, ja zelfs als zij onverhoopt uit elkaar zouden gaan. We komen de prijs overeen voor deze diagnose en hun behandelplan en daarna periodiek monitoren en met een goed gevoel bij alle drie gaan wij weer uit elkaar.

Aan de slag met het behandelplan
Thuis aangekomen ga ik met alle informatie aan de slag. Natuurlijk ook met een passend voorstel voor hun hypotheekrente. De zon schijnt uitbundig.

Herkent u zich in hierin ?
Loopt uw hypotheekrente ook binnenkort af ? Neem contact op, mail of bel mij gerust !

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *