Masterclass INVK – Planning Vision: met ander gedrag naar financiële rust

Op 25 februari 2019 was het dan zover: de eerste masterclass van Planning Vision als financiële huisarts. Gehouden op het prachtige Landgoed Trompenburg in ‘s-Gravenland (nabij Hilversum).

Met een vijftal leden van het INVK, een mental coach (Kitty van Gemert van Offermans & Van Gemert) en een specialist, estate planner Lars van Marrelo werd om even voor half twee afgetrapt met een interessante rondleiding door het gebouw dat 1672 gebouwd is door admiraal Cornelis Tromp. Daarna werden in de Bloemen Kaemer de deelnemers aan deze masterclass aan elkaar voorgesteld.

Vervolgens nam de financiële huisarts Paul Jansen het woord. Hij schetste eerst hoe Planning Vision ontstaan was; de drijfveer, daarna het concept en last but not least een heldere uitleg van het bucketverhaal. Met hierbij gebruik makend van originele en praktisch toepasbare magneetafbeeldingen.

Daarna kwam Lars van Marrelo aan het woord. Hij werd als estate planner en als specialist binnen het netwerk van de financiële huisarts geintroduceerd. Hij vertelde relevante wetenswaardigheden op het gebied van het goed kunnen plannen van nalatenschappen.

Nog voor de koffiepauze ontstond er een leuke samenspraak over hetgeen zojuist was gepresenteerd.

Na de koffiebreak splitste de groep en werden er enkele casuïstieken besproken. Met als doel het anders denken over financiële advisering van de financiële huisarts en die van een specialist als completair aan elkaar helder te maken met praktijkvoorbeelden.

Tegen half vijf werd deze masterclass afgesloten met een heerlijke en goed verzorgde borrel op de gang, elders in het gebouw.

Terugkijkend op deze dag, is deze financiële huisarts niet ontevreden. Een mooie nieuwe uitdaging om van 1 op 1 klantcontact zijn visie en bovenal het gedragsveranderende ‘anders denkend over financieel advies’ over te brengen naar een grotere achterban.  Zowel voor de DGA, bestuurder als hun medewerkers, dat is niet anders wat hij wil. Zorgplicht heet dat.  Hij gaat met die stap aan de slag. Dat bleek ook uit de ontvangen feedback van de deelnemers.

Op 20 maart a.s. volgt de 2e masterclass ‘met ander gedrag naar financiële rust’. Dan met een andere specialist.

Op 21 mei a.s. volgt de 3e masterclass. Details later.

 

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.