Uw eigen financiele leefstijl als medicijn

Nederlanders zijn financieel grieperig. De cijfers spreken voor zich. Uit een onderzoek van Allianz (2017) blijkt dat volwassenen te weinig kennis hebben van financiële producten. En dus de financiële risico’s niet goed inschatten. We weten allemaal hoe dit komt.

De communicatie door financiële specialisten is nodeloos ingewikkeld. Vaak raken we het overzicht kwijt. En toch nemen we belangrijke financiële beslissingen die een enorme impact kunnen hebben op ons besteedbaar inkomen. Dat zorgt voor financiële stress en hierdoor worden we financieel grieperig.

De pijn is groot. We geven een flinke som geld uit aan financiële producten die niet in onze situatie passend zijn of een slecht rendement maken. Een stevige som geld waar we ook een hoop andere leuke en nuttige dingen mee zouden kunnen doen.

Maar er is ook goed nieuws. Financiële ongezondheid en de daarmee samenhangende kosten zijn voor een belangrijk deel vermijdbaar als we andere keuzes zouden maken. Als individu, als samenleving en als financiële wereld. Onze eigen financiële leefstijl als uitgangspunt nemen, kost minder lijden en euro’s, als we serieus werk maken van een juiste diagnose, een passend financieel behandelplan en de juiste recepten om te leven zoals we willen,.

Een klein, maar groeiend aantal financiële huisartsen laat zien dat het kan: geen producten maar een passend recept en jaar in jaar uit monitoren. Anders gezegd: @andersadviseren. Ze zetten uw financiële leefstijl in als medicijn om weer financiële rust te krijgen,

In de praktijk zien financiële huisartsen aansprekende voorbeelden. Wat te denken van de psychiater die al jarenlang geen overzicht had van zijn eigen financiële positie, daar erg behoefte aan had en nu na twee jaar monitoren een levensbelangrijk besluit neemt, waarbij de financiële rust een doorslaggevende rol heeft gespeeld. Of het oudere ondernemersechtpaar dat zich afvroeg of ze nog wel in hun eigen woning konden blijven wonen, ook over vijftien jaar na nu. Financieel overzicht en inzicht leidde tot uitzicht en dus financiële rust. Nee, niet door ingewikkelde producten, maar door simpelweg heel gericht een eerst diagnose uit te voeren, met het juiste recept te behandelen en jaar in jaar uit te monitoren.

Nederland is er klaar voor. De eigen financiële leefstijl als medicijn staat volop in de belangstelling van financiële huisartsen. In het belang van vermogensbeheerders, accountants en niet in de laatste plaats van de grieperige klanten. Steeds meer mensen nemen regie over hun eigen financiën. Zij nemen geen genoegen met elk jaar een financieel kwaaltje erbij. Zij willen hun financiële positie omkeren.

Een aantal financiële pioniers loopt voorop. Zoals de financiële huisarts van Planning Vision in Oegstgeest. Met het hele land als werkterrein. Passende recepten zijn ook speerpunt van Planning Vision. Advies op basis van netto besteedbaar inkomen, met het vermogen als middel. Gewoon met gezond verstand en oprecht met u in gesprek blijven.

En ook voor financiële huisartsen is de stap niet groot. Met een financieel behandelplan in de hand wordt de klant begeleid naar bijvoorbeeld de vermogensbeheerder, naar de fiscalist, naar de notaris. Of naar de bank mét een plan, dat voelt misschien nog wat onwennig, maar past bij de nuchtere inslag van deze financiële huisarts.

De Nederlandse financiële sector is er nog niet op ingericht. In opleidingen valt een wereld te winnen. De meeste studenten krijgen nog geen opleiding tot financiële huisarts. Ze worden volop onderwezen in bijvoorbeeld het adviseren van financiële producten en fiscale constructies, maar het eerste producten-afbouwprotocol moet nog uitgevonden worden.

En het kan anders. Als we maar willen. Het perspectief is wenkend, de bereidheid is er en de kennis is voldoende om mee aan de slag te gaan. De kunst is het te gaan doen. Over 5 tot 10 jaar zullen we het volstrekt normaal vinden dat uw financiële leefstijl als medicijn de eerste keus behandeling is bij tal van chronische financiële aandoeningen. Laten we hier als Nederland ook koploper in worden en er ons voordeel mee doen. Voor het individu en de samenleving, voor onze financiële rust en onze gezondheid.

Uw eigen financiele leefstijl als medicijn heeft de toekomst.

Wilt u een eerste Quick Scan? Ervaar het unieke 5 stappenplan van Planning Vision, financiele huisarts,

mail naar [email protected], of bel 0646189406 of skype naar paul.jansen62

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *